Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да преценя - дали климатика има нужда от допълване?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първа скорост се включва при 10-12 бара, а втора скорост се включва при 19-22 и изключва при 15-16.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Що ли ми се струва, че много кекави ги изкарахте тия климатици........
      И ако има пропуск дали фреончето няма да излети набързо в атмосферата.......
      Питам, може ли да има загуба например 20гр. днес, 20гр. след месец например и т.н.
      Аз да подчертая, че не ги разбирам тия работи и за тва питам............
      Обаче ме дразни това, че пишат хора дето знаят за какво става въпрос с недомлъвки............Ми обяснете както трябва....
      Моето мнение е, че или работи или не.
      Айде хвръкнало камъче, добре.......
      Ма тръснало в дупка и оп 20гр. излетяли........Ми то нямаше да има работещи климатици у БГ...........
      държи са бе.......още е студена.....
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Ако искаш отговор, задай въпрос!Иначе да, може да изпуска по малко в дълъг период от време.Най-често започват да изпускат игличките, те изпускат по малко, а капачките ако са си с гумичките, и са стегнати добре, възпрепятстват бързото изпускане на фреон.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
          Ако искаш отговор, задай въпрос!Иначе да, може да изпуска по малко в дълъг период от време.Най-често започват да изпускат игличките, те изпускат по малко, а капачките ако са си с гумичките, и са стегнати добре, възпрепятстват бързото изпускане на фреон.
          Ми нямам конкретен въпрос........
          Просто ми е интересно какви са възможностите за такива малки загуби.......
          Благодаря за отговора.
          sigpic
          GT- JTDm 150

Comment

Ето едно полево тестче което може сам да си направиш
            Attached Files
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
              Що ли ми се струва, че много кекави ги изкарахте тия климатици........
              И ако има пропуск дали фреончето няма да излети набързо в атмосферата.......
              Питам, може ли да има загуба например 20гр. днес, 20гр. след месец например и т.н.
              Аз да подчертая, че не ги разбирам тия работи и за тва питам............
              Обаче ме дразни това, че пишат хора дето знаят за какво става въпрос с недомлъвки............Ми обяснете както трябва....
              Моето мнение е, че или работи или не.
              Айде хвръкнало камъче, добре.......
              Ма тръснало в дупка и оп 20гр. излетяли........Ми то нямаше да има работещи климатици у БГ...........
              държи са бе.......още е студена.....
              защо има загуби на хладилен агент отговора се крие в полухермтичният компресор който не може да бъде уплътнен на 100% и херметически затворен за разлика от херметичния който се намира в домашният климатик или хладилник например . И поради този факт има загуби които не са по 20гр. днес и утре Загубите се влиаят от качеството на уплътнение на компреосра и качеството на заварките и другите съединения с системата . Вече при пробив в системата може и всеки ден да си зареждаш и пак да няма никой .

пп. Хладилният агент е газ от такова естество че си намира и най-малката дупка да излезе може би някой от вас ва се сблъсквали с този проблем при домашните си хладилници където всичко уж е 100% хермтизирано. Хладилника не е работил продължително време и после се оказва че няма газ .
              Last edited by Ladjov; d.m.y г., 12:38.
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

ще извинявате че се включвам в темата,но да не отварям друга да попитам нещо във връзка с климатика,та имам АР 156 1.9gtd 110кончета,при висока външна температура примерно 35 гр.компресора се включва и изключва през интервал 5;6секунди,имам съмнения че датчика който мери налягането в системата изключва компресора,някой сблъсквал ли се е с този проблем,или някой да има идеяот какво може да идва проблема.Благодаря предварително.

Comment

Ми може да е от малко фреон, от много фреон, от неработеща 2-ра степен на вентилатора, от затлачен радиатор, от дефектирал пресостат, от запушен филтър... смятай
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщение
                    ще извинявате че се включвам в темата,но да не отварям друга да попитам нещо във връзка с климатика,та имам АР 156 1.9gtd 110кончета,при висока външна температура примерно 35 гр.компресора се включва и изключва през интервал 5;6секунди,имам съмнения че датчика който мери налягането в системата изключва компресора,някой сблъсквал ли се е с този проблем,или някой да има идеяот какво може да идва проблема.Благодаря предварително.
                    При мен беше така, имаше някакво запушване на филтъра на дехидратора. Изгоря и компресора, ама не е ясно дали заради свръхналягането или първо се е прецакал, пуснал е стружки в системата и затова тя се е запушила... абе ходи на сервиз веднага, че после ше голямо изваждане.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

в 99 % от случайте филтър дехидратора се запушва от влага защото в него има силикагел който абсорбира влагата и вече от запушване и прекалено голямо налагане може да са заминали клапачетата на компресора но защо не е сработил пресостата при тебе .
                      По скоро копреосора е сдал багажа и и задари разхерметизирането на системата се сменя филтър дехидратора .
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                      sigpic

Comment

проблема се оказа че е от много фреон в системата,до преди около 2 седмици климатика си ми работеше добре но аз реших да идат да го проверат дали неиска допълване или нещо друго,та човека разбирач източи 470 грама фреон и каза че това количество е малко,сложи в системата 650 грама и каза че е готов.От тогава климатика като е много топло почва да включва и изключва компресора,и аз като пусна от игличката малко фреон се оправяше,така стигнах до извода че в системата е много много фреона.Днес отидох в динекспрес и ми сложиха 550грама,за сега работи добре.

Comment

проблема се оказа че е от много фреон в системата,до преди около 2 седмици климатика си ми работеше добре но аз реших да идат да го проверат дали неиска допълване или нещо друго,та човека разбирач източи 470 грама фреон и каза че това количество е малко,сложи в системата 650 грама и каза че е готов.От тогава климатика като е много топло почва да включва и изключва компресора,и аз като пусна от игличката малко фреон се оправяше,така стигнах до извода че в системата е много много фреона.Днес отидох в динекспрес и ми сложиха 550грама,за сега работи добре.
                          Колко заплати в Динекспрес? И моя го пипа разбирач и болежките са му същите...
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

70лв

Comment

Точно ей тва имах предвид.............
                              Че някой мой си та излъже, да ти вземе парите, а всъщност ти да нямаш проблем.........
                              И тогава започва ходене по мъките и повторно плащане.....
                              За това проба по схемата която колегата thecleaner е дал.........
                              Пецааа кажи колко беше и първата сметка......
                              sigpic
                              GT- JTDm 150

Comment

Има ли разлика м/у количеството фреон в компресора на 1.9, съответно и на 2.4жтд.
                                Питам защото вчера и аз ходих е така за преглед и ми сложи 650гр.(200гр. ми бяха изчезнали).
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                                Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Working...
                                X